Adversara Simonei Halep (21 WTA) – singura jucătoare rămasă activă pe tabloul WTA 1000 Madrid Open 2022, după ce Sorana Cîrstea şi Irina Begu [ştiri actualizate cu fotografii şi cu rezumat video, pentru prima] au pierdut  – din turul al doilea (32) va fi, aşa cum era de aşteptat, Paula Badosa (2 WTA) [2].

Simona şi Paula, astăzi
Credit Foto: @mutuamadridopen

Simona nu a mai întâlnit-o până acum pe jucătoarea din Spania, care a urcat săptămâna aceasta pe cel mai bun loc al carierei, după ce se calificase în semifinalele WTA 500 Stuttgart.

Embed from Getty Images

Astăzi, Paula Badosa a învins-o: 6-3, 6-0 în 1h5′ pe Veronika Kudermetova (25), după ce jucătoarea din Spania s-a desprins cu 9 jocuri câştigate la rând, de la 3-3, iar în setul al doilea nu a mai pierdut decât 6 din cele 32 de puncte disputate [rezumatul video al partidei, mai jos].

Turneul de la Madrid a fost cel care a propulsat-o pe Badosa spre vârfurile ierarhiei.  Anul trecut, clasată pe locul 62 şi invitată pe tabloul principal a ajuns până în semifinale.
Până atunci, nu câştigase nicio partidă pe tablourile principale ale celor 4 ediţii ale turneului, la care participase, 2015-2018 (la ultimele două a jucat doar în calificări).
Vom reveni cu amănunte suplimentare, înaintea partidei, care se va disputa sâmbătă.

Altfel, două dintre răspunsurile Simonei la conferinţa de presă au fost:

  • despre evoluţia ei [@wtainsider]:

Acesta este ţelul, să fiu puţin mai agresivă. Am schimbat câteva lucruri şi astăzi au funcţionat excelent. Nu am jucat de 5 săptămâni un meci oficial, aşa că nu a fost uşor. Şi dificultatea a sporit ţinând cont că am un antrenor nou. Dar mă simt încrezătoare.

  • despre decizia Wimbledon de a-i exclude pe jucătorii din Rusia şi Belarus:

Nu vreau să vorbesc depre politică, căci asta este politică. Jucătorii evoluează în nume propriu, deci nu au nicio vină. Este o decizie dificilă şi sunt sigură că au fost multe discuţii. Vreau doar să spun că sunt tristă pentru tot ce se întâmplă acum în Ucraina. Sunt împotriva războiului şi sper că se va termina în curând. Noi [românii, n.n.] suntem aproape. Dar, repet, sportul acesta este unul individual. A fost bine că au scos steagul, dar restul este politică, deci voi sta deoparte, pentru că iubesc sportul.

Paula despre partida din turul 2:

Cred că va fi un meci interesant, unul tactic, specific acestei suprafeţe. Desigur, ea este o mare campioană şi voi încerca să dau ce am mai bun, pentru că sigur îmi va forţa limitele. De-abia aştept partida, pentru că îmi plac aceste provocări şi, pe de altă parte, pentru ele muncesc.

 

Postarea de după victorie, a antrenorului Patrick Mouratoglou, care este alături de Arnaud Restifo, sparring partner-ul jucătoarei noastre şi rezumatul partidei Badosa – Kudermetova:

What should be our team name, by the way? 🇷🇴🇫🇷pic.twitter.com/yTdO5Uu5Kk

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Madrid
28 apr - 7 mai 2022
"Mutua Madrid Open"
WTA 1000 - zgură, aer liber
6.575.560 USD
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.