Emma Răducanu a şocat ieri media, atunci când la conferinţa de presă de dinaintea WTA 1000 “Mutua Madrid Open” a dat doar răspunsuri laconice întrebărilor care i-au fost adresate. S-a calculat că a rostit doar 58 de cuvinte, răspunzând celor 16 întrebări, până când moderatorul WTA a întrerupt conferinţa. Un extras:

Se specula ulterior că are ceva cu presa, de parcă ea sau managementul ei nu ar şti că media te ridică – ajutându-te şi la contractele de sponsorizare, care în cazul ei au fost mai mult decât generoase – şi apoi te coboară nemiloasă, atunci când lucrurile nu mai merg bine şi, din nou în cazul ei, nici nu au mers deloc aşa, după US Open 2021.

Emma, la un antrenament de dinaintea turneului
Credit: @mutuamadridopen

Dar explicaţia pentru atitudinea ei infantilă pare să fi fost (şi) alta. Astăzi a anunţat că se retrage din turneu, din cauza unei accidentări la mâna dreaptă. Încă una din numeroasele retrageri sau abandonuri din ultimul an şi ceva.
Cum anul trecut acumulase 120 de puncte WTA la Madrid – corespunzătoare optimilor de finală – acestea îi vor dispărea din linia de clasament la sfârşitul turneului şi în viitoarea ierarhie, care va fi publicată pe 8 mai se va poziţiona în afara top 100 WTA.
Deocamdată este pe locul 101 în clasamentul live neoficial, dar mai sunt jucătoare în urma ei, încă active la Madrid, ca să nu mai vorbim că săptămâna viitoare sunt programate două turnee WTA 125, plus cele din circuitul ITF, deci e loc şi de mai rău.
Ultima dată, jucătoarea britanică se clasa în afara top 100 pe 30 august 2021, tocmai înaintea mai sus menţionatului turneu de Grand Slam – locul 150 -, iar după ce îl câştiga progresa până pe locul 23 WTA.

Ordinea de joc – 26.04 – ATP / WTA Madrid 2023

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Roma
9 - 20 mai 2023
"Internazionali BNL d'Italia"
WTA 1000 - zgură, aer liber
$ 3.572.618

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.