Credit Foto: @i_am_peterpan_

Gabriela Ruse (21 de ani – n. 6 noiembrie 1997) a reuşit astăzi pentru prima dată în carieră să lege două victorii pe un tablou principal WTA!

Victoriei din primul tur (R32) al turneului International “Nature Valley Open“, ea i-a adăugat-o astăzi pe cea din optimile de finală, partida disputându-se tot pe hard, în sală, căci ploaia a continuat să cadă la Nottingham:

Gabriela Ruse (211 WTA) [Q] – Viktorija Golubic (Elveţia, 85) 7-6(3), 4-6, 6-4

Partida a durat 2h24′.
Gabi a controlat tie-break-ul primului set, la care se ajunsese după 3 break-uri de fiecare parte.
Elveţianca şi-a adjudecat manşa a doua câştigând de trei ori la primire, în timp ce jucătoarea noastră a reuşit doar două break-uri.
În decisiv, situaţia din setul 2 s-a inversat românca fructificând a 3-a minge de meci.
Echilibrul de pe tabelă se regăseşte şi în cifrele statistice: câte 8 break-uri de fiecare parte din 19 oportunităţi pentru Golubic şi 16 pentru Gabi, şi un scor al punctelor câştigate: 114-113 pentru jucătoarea din Elveţia.

Promovarea în sferturile de finală – după calificări – îi aduce Gabrielei 60 de puncte nete – anul trecut se califica pe tabloul principal aici, dar pierdea în primul tur  şi îi asigură un nou maxim al clasamentului începând de luni, în interiorul top 180 (cel vechi: 187 / 16 iulie 2018).

Premiul financiar este în valoare de 6.175 USD, iar adversara ei din sferturile de finală va fi decisă în partida Caroline Garcia (Franţa, 28) [1] – Maia Lumsden (Marea Britanie, 280) [WC], care se va disputa mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.