Galerie
Imagini din timpul partidelor disputate ieri: Cocciaretto – Vekic, Errani – Kr. Plíšková, Ferro – Alexandrova şi Sasnovich – Paolini
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, cu rezumatele partidelor, la sfârşitul ştirii

Cele două jucătoare italiene beneficiare de wild card-uri pe tabloul principal al “31 st Palermo Ladies Open” – Sara Errani şi Elisabetta Cocciaretto – şi-au onorat până acum invitaţiile primite şi s-au calificat în sferturile de finală. 

Ieri, în optimile de finală:

Elisabetta Cocciaretto (157 WTA) [WC] – Donna Vekic (24) [6]  6-2, 6-4

Partida a durat 1h35′.
Cocciaretto a câştigat de două ori cu returul în primul set, iar Vekic a ratat toate cele 3 oportunităţi de break pe care şi le-a creat.
În jocurile 2 şi 3 ale setului doi s-a petrecut un schimb de break-uri, iar Elisabetta a mai reuşit unul în ultimul joc al partidei.

Cocciaretto (19 ani, clasament maxim: 153 WTA / februarie 2020) îşi adaugă astfel a doua victorie pe un tablou principal GS / WTA, la a 4-a participare în carieră: în 2019, tot aici, promova din calificări, dar pierdea în primul tur şi era invitată la Premier 5 Roma, unde pierdea tot în primul meci. Anul acesta, s-a calificat pe tabloul principal al Australian Open.
Evident, croata este cea mai bine clasată adversară pe care a învins-o, căci în primul tur obţinea de-abia prima victorie în faţa unei jucătoare din top 100 WTA.

Sara Errani (169) [WC] – Kristýna Plíšková (69) 3-6, 6-4, 6-3 în 2h1′

Errani (clasament maxim: 5 WTA / mai 2013, 33 de ani) – care trecuse în primul tur de Sorana Cîrstea – s-a calificat în primul sfert de finală în circuitul WTA, după cel de la International Bogota (aprilie) 2019.
La Palermo – unde a devenit campioană în 2008 şi 2012 – va juca pentru a 8-a oară în sferturile de finală.
Această victorie a fost a 180-a a carierei pe zgură, Sara fiind lideră la acest capitol între jucătoarele aflate în activitate.

Ieri, în optimi, s-a mai consemnat eliminarea altui cap de serie, în partida:

Fiona Ferro (53) – Ekaterina Alexandrova (27) [8] 7-5, 6-2 în 1h53′

Franţuzoaica juca ultima dată în sferturile de finală ale unui turneu din circuit, tot aici, în iulie, anul trecut.

Astfel că acum mai sunt activi pe tablou doar trei capi de serie – Martic [1], Kontaveit [4], Yastremska [7] – toate urmând să evolueze astăzi (joi) în optimile de finală [Ordinea de joc, mai jos, sesiunile încep la ora 17.00].

Promovată din calificări Aliaksandra Sasnovich (119) [Q] a confirmat rezultatul din primul tur (R32) – unde a eliminat-o pe Elise Mertens [3] – şi a obţinut în optimi (R16) o victorie şi mai categorică: 6-0, 6-2 în 1h12′ cu Jasmine Paolini (Italia, 95).

Tablourile turneelor WTA

Ordinea de joc – 06.08 – WTA Palermo 2020

Galerie videoclipuri (5)
Lovitura zilei – Cocciaretto – şi rezumatele celor 4 partide jucate ieri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.