Directorul turneului WTA International “Palermo Ladies Open“, Oliviero Palma este în centrul atenţiei zilele acestea, fiind solicitat pentru interviuri de toate marile agenţii de presă, ziare, site-uri.

Firesc, pentru că turneul care a fost reintrodus de-abia la ediţia trecută în calendar – după 5 ani de pauză – a beneficiat anul trecut de o participare modestă, e adevărat cu Kiki Bertens (5), cap de serie 1, dar cu Alizé Cornet (48) al doilea şi cu Jil Teichman (90) – care avea să devină campioană – al 8-lea.
Acum, datorită conjuncturii, dar şi graţie abilităţii sale manageriale, care i-a permis să profite de aceasta, participarea este una stelară pentru un turneu de asemenea nivel.

Tabloul de Simplu WTA Palermo 2019

Aceasta, în condiţiile în care premiile financiare ar fi trebuit să fie de 251.500 USD / contribuţie financiară totală: 275.000 USD (anul trecut se decisese ca în 2020, la turneele de categoria International premiile să crească de la 226.720 USD, cât au fost în sezoanele trecute, respectiv o contribuţie financiară totală de 250.000 USD) şi vor fi acum, ca o consecinţă a crizei, doar de 225.500 USD. Numărul punctelor acordate este evident acelaşi.

În ce priveşte participarea, Oliviero Palma a precizat că numărul 3 WTA, Karolina Plíšková a solicitat al doilea wild card disponibil jucătoarelor din top 10 WTA, evident l-a primit, dar va veni doar dacă nu se va disputa US Open.
Karolina nu stă foarte bine fizic, de aceea nu apare nici pe lista de la WTA International Praga din următoarea săptămână şi probabil speră că până la US Open se va vindeca sau doreşte să evite zgura, dacă îi va fi posibil.

În altă ordine de idei, Oliviero Palma nu vrea să rateze această şansă şi a impus un protocol de securitate sever, din care spicuim:

  • toți jucătorii și antrenorii vor efectua teste înainte de a veni, pe măsură ce sosesc și apoi, la fiecare patru zile
  • în timpul partidelor vor ajuta mai puţini copii de mingi, jucătoarele urmând să aibă grijă singure de prosoapele lor
  • doar 350 de locuri din cele 1.500 disponibile pe terenul principal vor putea fi ocupate de spectatori

Oliviero Palma:

Cred cu sinceritate că putem să arătăm întregii lumi că se poate juca tenis în condiţii de precauţie maximă.

Listele de înscriere în proba de dublu şi în calificări

Ultima oră: Anunţ al Ministrului Sănătăţii din Italia

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.