Nici în partida din primul tur (R32) al turneului WTA International “J&T Banka Prague OpenMihaela Buzărnescu nu a reuşit să clădească un joc constant, să-şi găsească un ritm pe care să-l păstreze o perioadă mai lungă şi să-i permită să preia iniţiativa.
Singura excepţie a fost la începutul setului 2, dar adversara ei, motivată şi foarte încrezătoare, deşi deseori ezitantă, firesc după absenţa din circuit, a ridicat nivelul şi i-a frânt Mihaelei elanul.

Svetlana Kuznetsova (Rusia, 109 WTA) [WC]Mihaela Buzărnescu (29 WTA) [4] 6-3, 6-2

Partida a durat 1h26′.
Singurul break al primului set a fost cel al Kuznetsovei din jocul 5, în timp ce Mihaela n-a câştigat decât 6 puncte pe serviciul rusoaicei, fără să-şi creeze vreo şansă de a face break.
Românca a început mai bine setul 2, a salvat 4 mingi de break în primul ghem şi apoi a câştigat singurul joc la primire. Dar următoarele 6 ghemuri au fost câştigate de fostul număr 2 WTA, Mihaela ratând trei oportunităţi de re-break la 2-3. De acolo, tendinţa a fost descrescătoare în jocul ei – a încheiat cu un ghem pierdut la zero – frustrarea acaparându-i din nou resorturile interioare.

Finalistă anul trecut aici, Mihaela pierde 125 de puncte WTA nete – am detaliat astăzi calculul – şi va pierde două locuri în ierarhia oficială, actualul loc 31 din clasamentul live, nemaifiindu-i ameninţat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.