Imagini din timpul celor două semifinale
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului WTA International “Prague Open” s-a încheiat cu rezultatul:

Simona Halep (2 WTA) [1]Irina Begu (82) 7-6(2), 6-3

Partida a durat 1h31′.
O partidă spectaculoasă, încrâncenată, care a făcut o bună propagandă tenisului românesc, printre telespectatorii care au văzut-o.
O bună parte din merit îi aparţine Irinei, care a luat lucrurile bune din partidele lungi din ultimele trei zile, a trecut peste oboseală, a intrat încălzită, determinată şi i-a opus o dârză rezistenţă prietenei sale.
După un prim schimb de break-uri în jocurile 3-şi 4, Irina a mai câştigat o dată cu returul în al 7-lea şi s-a desprins la 5-3. Simona şi-a revenit în ultimul moment şi a dus setul într-un tie-break pe care l-a dominat.
Tot ea a început mai bine setul 2, 3-1, dar Irina a avut încă un puseu de energie şi a egalat. Dar deja resursele ei erau pe sfârşite, iar Simona îşi găsise ritmul optim.
La sfârşitul partidei, cele două prietene au glumit la fileu.

Simona s-a calificat în a 38-a finală a carierei, a doua la rând după ce la ultimul turneu înainte de întreruperea circuitului, WTA Premier Dubai (17-23 februarie), devenea campioană [vom reveni cu date despre finalele ei].

Astfel finala turneului va fi:

Simona Halep (2 WTA) [1]Elise Mertens (23) [3] 

Palmares direct: 3-1

Credit Info: itftennis.com

Elise Mertens a câştigat ceva mai devreme semifinala de pe jumătatea inferioară a tabloului: 7-5, 7-6(4) în 1h56′ cu Kristýna Plíšková (69), după ce jucătoarea din Belgia a avut un break în faţă din primul joc, a fost egalată în al 10-lea, dar imediat a mai câştigat o dată cu returul.
Al doilea set a fost lipsit de break-uri, iar Mertens a revenit în tie-break de la 1-4, cu 6 puncte câştigate la rând.

Elise Mertens (23 WTA, clasament maxim: 12 WTA / 2018, 24 de ani) va juca în a 7-a finală a carierei, palmares 5-1 – 3-0 pe hard, 2-1 pe zgură – 6 de categoria International şi Premier Doha 2019, aceasta fiind şi ultima în care s-a calificat şi pe care a câştigat-o.

Vom reveni cu ora la care va începe finala.

Galerie videoclipuri (2)
Mingea de meci de la HalepBegu şi rezumatul partidei Mertens – Kr. Plíšková


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.