În primul tur (R32) al turneului WTA International “Prague Open”:

Simona Halep (2 WTA) [1] – Polona Hercog (Slovenia, 46) 6-1, 1-6, 7-6(3)

Partida a durat 2h30′
În primul set, Simona a câştigat toate cele 3 jocuri în care a primit, Hercog reuşind un break pentru 1-2.
Jucătoarea noastră a câştigat cu returul şi în primul joc al setului 2, dar a urmat o serie de 6 jocuri câştigate de Polona.
În decisiv, după un schimb de break-uri în jocurile 4 şi 5, Simona a mai reuşit unul pentru 5-3. N-a închis partida cu serviciul, mai mult, în game-ul următor a ratat 3 mingi de meci – de la 40-0 la primire, iar la 6-5 – tot la primire – a mai ratat alte 3.
S-a ajuns astfel în tie-break, unde numărul 2 WTA s-a desprins de la 2-2 la 5-2 şi apoi a convertit prima minge de meci, evitând alte peripeţii.

A fost prima partidă a Simonei după finala WTA Premier Dubai, câştigată pe 22 februarie – tot cu tie-break în decisiv – şi aceasta s-a văzut şi în ce priveşte condiţia fizică şi în mai multe ezitări tehnice, dar şi într-o oarecare lipsă de claritate tactică.
Meritul ei este că a fost puternică mental şi că a trecut uşor peste toate momentele de cumpănă pe care i le-a oferit cu prisosinţă, puternica şi tenacea adversară.

Simona acumulează 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 3.150 USD pentru calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe Barbora Krejcikova (Cehia, 118, clasament maxim: 111 / februarie 2020, 24 de ani) [WC], cea care mai devreme o învinsese pe Patricia Ţig.

Mingea de meci:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.