WTA, organizaţia tenisului feminin, se rebranduieşte: astăzi a fost publicat noul logo, site-ul a fost la rândul său schimbat, au fost anunţate noile denumiri ale categoriilor, despre care vorbeam acum câteva zile.

A fost lansată şi o nouă campanie de marketing “WTA for the Game”, care va promova circuitul prin intermediul unor clipuri în care jucătoarele vor dezvălui elemente din carieră, precum şi fundamentele jocului lor.

În ce priveşte redenumirea categoriilor, editorialul site-ului cu o nouă grafică, recunoaşte că această acţiune este una de aliniere cu ATP.
Categoriile sunt cele pe care le-am enumerat deja – WTA 1000, WTA 500 şi WTA 250, respectiva WTA 125 (corespondentul ATP Challnger) – şi din păcate, aşa cum se bănuia, punctajul nu va fi schimbat, adică vom avea turnee W1000 cu 1000 de puncte pentru campion (fostele Premier Mandatory), respectiv cu 900 de puncte (fostele WTA Premier 5). Deci şi la fostele turnee Premier şi International punctele acordate învingătorului vor fi în număr de 470, respectiv 280, nu 500 sau 250, ca în circuitul ATP.
Aici WTA are argumentul obligaţiilor din contractele pe care le-a întocmit cu proprietarii turneelor. Egalizarea punctelor ar fi dus fie la diminuarea premiilor financiare la categoria Premier Mandatory – unde acestea sunt egale cu cele de la turneele ATP Masters 1000 – fie la obligativitatea măririi celor de la Premier 5.

Sursă: Extras din regulamentul WTA, sursă: OlegS@@AnnaK_4ever

De aceea, se precizează că premiile financiare vor rămâne la fel. Dar până să rămână la fel cu cele de dinaintea pandemiei va mai dura. Aşa că modificarea putea fi operată foarte bine încă de pe acum, pentru că, aşa cum am văzut după reluarea tenisului, fiecare turneu a plătit cât a putut.
Acesta ar fi primul pas – timid, de altfel – în direcţia fuziunii cu ATP.

Toate bune şi frumoase, dar rămâne de văzut cum va rezolva organizaţia tenisului feminin celelalte probleme şi în principal pe cea a unui calendar riguros, iar dacă aceasta nu va fi posibil imediat, a unuia flexibil, dar care să permită disputarea evenimentelor, nu cum s-a întâmplat la sfârşitul sezonului actual.
Altfel, această rebranduire riscă să rămână doar o formă fără fond.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.