Gabriela Ruse a reuşit să facă o nouă partidă echilibrată în runda a 3-a – decisivă pentru promovarea pe tabloul principal – a calificărilor WTA 500 “Qatar TotalEnergies Open”, care se dispută pe hard outdoor, la Doha, doar că de data aceasta rezultatul nu i-a fost favorabil.

Embed from Getty Images

Imagini cu Gabi la Doha, deocamdată de la partida din runda a doua

Elise Mertens (37 WTA) [5] Gabriela Ruse (143) 6-4, 2-6, 6-4

Partida a durat 2h56′.
În primul set s-au consemnat 5 break-uri, jucătoarea noastră a convertit 2 din 5 oportunităţi, cea belgiană 3 din 8.
Gabi şi-a pierdut serviciul în primul game al setului al doilea, dar l-a recuperat imediat şi de la 2-2 a câştigat următoarele 4 jocuri.
Românca a avut o revenire accentuată şi în decisiv, de la 1-4 – două break-uri în urmă – a câştigat de două ori la retur, dar şi-a mai pierdut o dată serviciul şi acel game a stabilit diferenţa finală.

Gabi va pierde cel puţin 20 de locuri în clasament, pentru că cele 18 puncte dobândite aici, nu le compensează decât în mică parte pe cele 80 din săptămâna corespondentă de anul trecut, atunci când trecea de calificări şi obţinea cea mai importantă victorie a carierei – singura în faţa unei adversare clasate în top 5 / top 10 WTA, la Paula Badosa (5) – înainte de a fi învinsă de Simona.

Dar această situaţie, deşi importantă pentru acceptarea pe tablouri, este compensată de evoluţia ei bună de aici, concretizată cu victoria din runda a doua în faţa unei adversare din top 30 WTA şi bătălia pe care a dus-o astăzi.
Toate acestea indică o revenire a formei sportive şi o putere de luptă sporită, bazată pe o bună pregătire fizică, pentru că în cele trei partide din calificări a jucat 6h55′.

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Dubai
19 - 25 feb 2023
"Dubai Duty Free Tennis Championships"
WTA 1000 - hard, aer liber
$ 2.788.468

@ Mérida
20 - 26 feb 2023
"Mérida Open Akron"
WTA 250 - hard, aer liber
$ 259.303

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.