Dayana Yastremska a câştigat la WTA International “Internationaux de Strasbourg” al doilea titlu al sezonului – după International Hua Hin – al 3-lea al carierei – după International Hong Kong 2018 –  şi primul pe zgură. Aceste titluri au fost obţinute din tot atâtea finale pe care le-a disputat.

Festivitatea de premiere
Credit Foto: “Strasbourg Open” & sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ucraineanca în vârstă de 19 ani abia împliniţi (pe 15 mai) a câştigat o finală dramatică în faţa reprezentantei gazdelor:

Dayana Yastremska (42 WTA) [6] – Caroline Garcia (24) [4] 6-4, 5-7, 7-6(3)

Partida a durat 2h58′.
După ce a câştigat primul set – cu 7 break-uri în total- Yastremska s-a distanţat şi în al doilea datorită primului joc pe care l-a câştigat la retur. Astfel a ajuns să servească pentru meci la 5-3. A pierdut acel joc, dar şi-a procurat două mingi de titlu la 5-4, când primea. Le-a ratat şi pe acelea, Garcia s-a impus în finalul de set, pentru ca în decisiv să-şi procure la rându-i o oportunitate de a câştiga meciul, la 5-4, când servea. Dayana a salvat-o şi apoi a dominat tie-break-ul.

Datorită celor 280 de puncte acumulate, Yastremska se va clasa luni pe cel mai bun loc al carierei: 24 (maximul vechi: 34 WTA / februarie 2019). Premiul ei financiar este 34.677 €.

Caroline Garcia (25 de ani) a jucat aici în cea de-a 9 finală a carierei – palmares 6-3 – şi prima a sezonului. Pe ultima o juca şi câştiga la International Tianjin 2018, în aceeaşi săptămână în care Yastremska devenea campioană la Hong Kong. Caroline va câştiga luni două locuri în clasament şi un premiu financiar în valoare de 17.285 €

*

În finala probei de dublu:

Daria Gavrilova (166 WTA la dublu) / Ellen Perez (95) (ambele Australia) – Yingying Duan (75) / Xinyun Han (61) (ambele China) 6-4, 6-3 în 1h24′

Daria Gavrilova (25 de ani) a câştigat al doilea titlu al carierei la dublu şi Ellen Perez (23 de ani), pe primul.

Premiul lor financiar comun este de 9.119 €, iar cel al finalistelor de 5.161 €.

Gavrilova / Perez trecuseră în semifinale de Jurak / Olaru.

Galerie videoclipuri (4)
Festivitatea de premiere şi mingea de titlu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.