Înainte de a părăsi turneul de la Miami, Simona Halep a determinat, datorită neaşteptatei victorii din primul tur (R32) al probei de dublu, obţinută alături de Angelique Kerber, schimbarea liderului în clasamentul WTA individual al probei de dublu [folosim termenul individual pentru a face distincţia faţă de clasamentul echipelor, aşa numita ierarhie “Porsche Race Doubles”, care este resetată la începutul fiecărui sezon]. 

Cum învinsele lor, Elise Mertens / Aryna Sabalenka, erau deţinătoarele titlului – campioane la ediţia 2019 – ele pierd majoritatea punctelor respective.
Clasate la începutul turneului de la Miami pe locurile 1, Sabalenka respectiv 2, Mertens, ele vor fi depăşite luni, 5 aprilie, de trei jucătoare: Su-Wei Hsieh, Barbora Strycova şi Timea Babos, în  această ordine.

Interesant este că Su-Wei Hsieh şi Barbora Strycova nu au participat anul acesta la Miami – jucătoarea din Cehia a anunţat zilele trecute că este însărcinată [postarea la sfârşitul ştirii] – iar Timea Babos a făcut pereche cu Veronika Kudermetova şi au pierdut în turul 2.

Astfel, Aryna va încheia luni prima serie în fruntea ierarhiei, care a început pe 22 februarie, după Australian Open, şi se va încheia după 6 săptămâni.

Iar Su-Wei Hsieh (35 de ani) va deveni pentru a 5-a oară lider, în primele două serii, la egalitate cu Shuai Peng. Ele ocupau pentru prima dată locul 1 pe 12 mai 2014.

Jucătoarea din Taiwan a cumulat până acum 39 de săptămâni în fruntea clasamentului individual de dublu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.