Embed from Getty Images

 Slideshow – 5 imagini

Simona Halep – deţinătoarea titlului – s-a retras după primul set al partidei din sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 “Rogers Cup presented by National Bank”, din cauza aceleiaşi probleme la tendonul lui Ahile, care i-a dat de furcă şi în partida din turul 2 (R32).

Scorul în momentul retragerii era:

Marie Bouzkova (Cehia, 91 WTA) [Q]Simona Halep (4) [4] 6-4 după 49′

Jucătoarea din Cehia pornise în forţă: 4-0, dar graţie unui joc din ce în ce mai bun, Simona reuşise să revină şi să egaleze. Însă, în ultimele două jocuri ale setului, ea nu a mai reuşit să câştige decât câte un punct.
În pauza dintre seturi, Simona a chemat fizioterapeutul, dar imediat a luat decizia să abandoneze (videoclip, la sfârşitul ştirii).

Simona rămâne cu acumulările cuvenite calificării în sferturile de finală şi îşi va păstra locul 4 în ierarhia WTA şi săptămâna viitoare.

Marie Bouzkova a obţinut astfel a doua victorie a carierei în faţa unei jucătoare din top 10 WTA – prima în faţa uneia din top 5 – după cea în faţa lui Sloane Stephens (8), tot aici, în turul 2 (R32).
Ea s-a calificat în prima semifinală din circuit şi va progresa datorită celor 350 de acumulate până acum până cel puţin pe locul 53. Premiul financiar cuvenit este deocamdată de 126.950 USD.

Marie Bouzkova o va întâlni în semifinale pe Serena Williams (SUA, 10) [8], care o eliminase mai devreme pe Naomi Osaka (Japonia, 2) [2] 6-3, 6-4 în 1h16′.

Serena şi-a câştigat toate jocurile de serviciu – n-a avut de înfruntat nicio minge de break – cărora le-a adăugat câte unul câştigat cu returul – în jocurile 8, respectiv 3 – ale fiecărui set.
Doar 3 jocuri – unul în primul set şi două în al doilea – au avut nevoie de prelungiri (toate cu o singură egalitate).

Williams a obţinut astfel prima victorie în faţa lui Osaka, la a 3-a partidă pe care au jucat-o şi a 175-a în faţa unei jucătoare din top 10 WTA, a doua din acest sezon.

Bouzkova şi Williams nu s-au mai întâlnit până acum.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.