Se ştia că pe tabloul principal al turneului  WTA International “Upper Austria Ladies Linz” vor promova din calificări, cele 6 jucătoare învingătoare în runda a doua şi un lucky loser, în locul lui Heather Watson, care se retrăsese după tragerea la sorţi.

Acesta a fost decis aleator, în urnă fiind introduse numele celor patru jucătoare mai bine clasate, care pierduseră în runda finală: Irina Bara [2], Katarina Zavatska [3], Jaqueline Cristian [8] şi Lesley Kerhkove [9]. Atât Jaqueline, cât şi Zavatska abandonaseră în runda a doua.
Câştig de cauză la tragerea la sorţi a avut Katarina Zavatska (118). Jucătoarea din Ucraina abandonase în runda finală – după ce solicitase un time-out medical – când era condusă de Anna Kalinina cu 6-0, 4-0, 15-0. Ea o va întâlni în primul tur al tabloului principal pe Varvara Gracheva (95), astăzi de la 13.30 [tablourile PDF actualizate, mai jos].

Această situaţie – ca o jucătoare care abandonase în calificări, să fie admisă pe tabloul principal – s-a mai ivit în trecut şi, oricât ar părea de ciudat, este permisă explicit de regulamentul WTA [vezi foto].

 

 

Astăzi (luni) sunt programate două jucătoare românce, ambele în primul tur (R16) al probei de dublu:

  • în primul meci de pe terenul 1, de la ora 13.30:

Laura Paar (121 WTA la dublu) / Julia Wachaczyk (Germania, 114) – Arantxa Rus (Olanda, 100) / Tamara Zidansek (Slovenia, 74) [4]

Laura şi Julia joacă aici la al 14-lea turneu împreună, cel mai bun rezultat de până acum fiind titlul pe care l-au cucerit anul acesta la WTA International Lyon (2-8 martie).

  • în ultimul meci, al 4-lea de pe acelaşi teren, de la ora estimată 18.00:

Irina Begu (130) / Nadia Podoroska (Argentina, 356) – Anna Danilina (Kazahstan, 134) / Elixane Lechemia (Franţa, 127)

Irina şi Nadia nu au mai jucat împreună. În una din următoarele zile, vor fi adversare în primul tur (R32) al probei de simplu.

De asemenea, astăzi vor intra în turneu trei capi de serie: Dayana Yastremska (29 WTA) [3], Ekaterina Alexandrova (33) [4] şi Bernarda Pera (61) [8].

Sorana, la Ziua Media, Sabalenka, la antrenament;
Yastremska şi Podoroska – savurând Linzer Torte – la conferinţele de presă

Credit Foto: Jimmie48Tennis Photography & @wtalinz
Videoclip cu Sorana la ceremonia digitală a tragerii la sorţi, la sârşitul ştirii

Ordinea de joc – 9.11 – WTA Linz 2020

@ Linz
9 nov - 15 nov 2020
"Upper Austria Ladies Linz"
WTA International - hard, sală
202.250 USD
Cronicile turneului

</p

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.