Ecuaţia pentru locul 1 WTA la începutul săptămânii viitoare a fost rezolvată după ce Ashleigh Barty a câştigat în optimile de finală ale WTA Premier 5 “Dongfeng Motor Wuhan Open”, 6-3, 7-5 în 1h26′ cu Sofia Kenin (SUA, 17) [15], iar Karolina Plíšková (Cehia, 2 WTA) [2] a fost eliminată de Dayana Yastremska: 6-1, 6-4 în 1h4′. Astfel jucătoarea din Australia va ocupa prima poziţie pentru a 11-a săptămână (a 4-a în această a doua serie).

Sferturile de finală în imagini
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography & sina.cn

Deţinătoarea titlului, Aryna Sablenka îşi continuă parcursul, după ce a eliminat o jucătoare mai bine clasată, Kiki Bertens (Olanda, 8) [6]: 6-1, 7-6(9) în 1h27′, jucătoarea din Belarus salvând o minge de set, în tie-break la 8-9.

Alison Riske s-a calificat în primul sfert de finală la nivel Premier 5 sau Premier Mandatory, după ce în acest sezon ajungea şi în sferturi la Wimbledon, câştiga titlul la ‘s-Hertoegenbosch şi juca finala de la Shenzhen, ambele de categoria International. Ea a eliminat-o astăzi pe Qiang Wang (China, 16) [8]: 6-2, 6-1 în 1h10′.

De asemenea, Elena Rybakina, cea care a beneficiat de abandonul Simonei Halep, a obţinut cel mai bun rezultat de la acest nivel în sus, despre cele reuşite la categoria International am vorbit în avancronica partidei.

Cât despre Simona Halep, după eliminarea lui Kiki Bertens, locul în top 5 WTA îi mai este ameninţat doar de Petra Kvitova, dar numai dacă aceasta va câştiga turneul.

Despre accidentare, Simona a scris pe reţelele de socializare acum puţin timp:

Niciodată nu este plăcut să te retragi în timpul unei partide. Din nefericire am avut un spasm la spate şi ar fi fost prea dureros să continui. Mâine plec la Beijing unde mă voi trata; sunt încrezătoare că mă voi recupera repede. Mulţumesc pentru ospitalitate @wuhanopentennis şi ne revedem la anul.

Sferturile de finală sunt:

Ashleigh Barty (Australia, 1) [1]Petra Martic (Croaţia, 22)

Palmares direct: 1-0

Elena Rybakina (Kazahstan, 50) [WC]Aryna Sabalenka (Belarus,  14) [9]

Palmares direct: 0-0*

* s-au întâlnit o dată la junioare, când a câştigat Sabalenka

*

Alison Riske (SUA, 35) – Elina Svitolina (Ucraina, 3) [3]

Palmares direct: 0-3

Petra Kvitova (Cehia, 7) [5]Dayana Yastremska (Ucraina, 27)

Palmares direct: 0-0

Ordinea de joc – 26.09 – WTA Wuhan 2019

Tablourile turneelor WTA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.