Credit foto: espntennis.com

Finala turneului WTA Premier 5 “Dongfeng Motor Wuhan Open” va fi:

Aryna Sabalenka (Belarus, 14) [9]Alison Riske (SUA, 35 WTA)

Palmares direct: 2-0

Credit Info: itf tennis.com

În semifinalele disputate astăzi s-au înregistrat rezultatele:

Aryna Sabalenka – Ashleigh Barty (Australia, 1) [1] 7-5, 6-4

Partida a durat 1h43′.
Sabalenka a început partida cu un break, a fost egalată la 3 şi s-a desprins în jocul 11, pentru ca în setul 2, break-ul din jocul 9 să-i fie suficient.

Alison Riske – Petra Kvitova (Cehia, 7) [5] 7-5, 7-5

Partida a durat 2h5′.
Câte un break de fiecare parte până în prelungirile fiecărui set, Riske reuşindu-le pe cele decisive, de fiecare dată, în ultimul joc. De menţionat că Petra Kvitova a ratat în manşa a doua câte două mingi de set la 5-3 (când primea) şi la 5-4 (când servea).

Aryna Sabalenka (21 de ani, clasament maxim: 9 WTA / februarie 2019) s-a calificat pentru a doua oară la rând în finala turneului de la Wuhan – anul trecut devenea campioană – a 3-a a sezonului – după International Shenzhen (câştigată în faţa lui Alison Riske) şi Premier San José (pierdută) – şi în a 8-a a carierei – 6 pe hard, 1 pe iarbă, 1 pe zgură – palmares 3-4:

  • 2 Premier 5: 1-0    
  • 3 Premier: 1-2
  • 3 Internatioanal: 1-2

Alison Riske (29 de ani, clasament maxim: 32 WTA săptămâna trecută) va juca în a 9-a şi cea mai importantă finală a carierei, precedentele 8 fiind de categoria International, palmares 2-6, toate pe hard, prima – Tianjin 2014 şi ultima – ‘s-Hertogenbosch 2019 – fiind cele câştigate. 5 dintre ele le-a disputat pe hard, 2 pe iarbă şi 1 pe zgură.

În urma acestor rezultate:

  • Alison Riske îşi mai îmbunătăţeşte încă o dată cea mai bună poziţionare a carierei în ierarhia WTA: este sigură acum de locul 24, o victorie în finală ar duce-o pe locul 21
  • Aryna Sabalenka este sigură că va rămâne în top 20, pe care îl părăsise în clasamentul live, fiind sigură de locul 19, cu o victorie în finală ea şi-ar păstra locul actual, 14
  • Ashleigh Barty rămâne lider WTA, poziţie ce o avea asigurată după eliminarea Karolinei Pliskova în optimi.
  • Petra Kvitova se opreşte pe locul 7, astfel că Simona Halep va reveni în top 5 WTA (pe locul 5), după o absenţă de 3 săptămâni

Cele 4 semifinaliste vor avea BYE în primul tur la WTA Premier Mandatory Beijing, învinsele vor fi recompensate cu premii financiare în valoare de 130.030 USD, iar finalistele şi-au asigurat premii de 260.310 USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.