Katerina Siniakova a câştigat al treilea titlu al carierei, primul după mai bine de cinci ani. Compatrioata ei, Tereza Martincova a devenit campioană la dublu, alături de Marta Kostyuk

Revenită acum două săptămâni pe primul loc al clasamentului de dublu – după istorica performanţă de la US Open, obţinută alături de compatrioata ei, Barbora Krejcikova –  Katerina Siniakova a reuşit săptămâna trecută să întregească acea realizare cu primul titlu la simplu, cucerit după mai bine de 5 ani.

Vorbisem despre cum ajunsese jucătoarea din Cehia în finala WTA 250 “Zavarovalnica Sava Portoroz” (hard), şi anume după două partide pe care le-a jucat sâmbătă, în sferturi şi semifinale.

Deloc obosită, ea a câştigat şi ultimul meci al turneului, în faţa campioanei en titre de la Wimbledon, cea care o învinsese pe Ana în semifinale.
Finala a fost extrem de lungă, a doua în ce priveşte durata din 2022, după cea de la WTA 250 Strasbourg.

Jucătoarea din Cehia a revenit de la 0-1 la seturi, iar în al doilea a avut un break în urmă la 3-4:

Katerina Siniakova (82 WTA) – Elena Rybakina (25) [3] 6-7(4), 7-6(5), 6-4 în 3h6′ [videoclip cu rezumatul finalei, la comentarii]

Katerina Siniakova (clasament maxim: 31 WTA / octombrie 2018, 26 de ani) a câştigat astfel al 3-lea titlu al carierei în proba de simplu, primele două în 2017 la WTA 250 Shenzhen (ianuarie – hard) şi Båstad (iulie, zgură).
Ea a progresat în clasamentul WTA publicat astăzi, cu 33 de locuri, până pe 49 WTA, iar Elena Rybakina, pe 22 WTA.

Tereza (stânga) şi Marta, campioane

Şi cum Katerina a fost atât de ocupată în proba de simplu, a lăsat dublul în seama altei compatrioate, Tereza Martincova (131 WTA la dublu), care s-a achitat de sarcină. Ea a devenit campioană alături de ucraineanca Marta Kostuyk (48), după o finală cu Cristina Bucşa (Spania, 225) / Tereza Mihalikova (Slovacia, 60).

Acesta este primul titlu al carierei în circuitul principal – indiferent de probă – atât pentru Tereza, cât şi pentru Marta.

După cum ştim [articol actualizat cu fotografii şi rezumatul video al finalei WTA], ieri la WTA 250 “Chennai Open” a devenit campioană o altă jucătoare din Cehia, aflată încă la vârsta junioratului, Linda Fruhvirtova, iar şi mai tânăra ei soră, Brenda, a câştigat a 25-a partidă la rând în circuitul ITF.

WTA - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Portorož
12 - 18 sep 2022
"Zavarovalnica Sava Portorož"
WTA 250 - hard, aer liber
$ 251.750

@ Chennai
12 - 18 sep 2022
"Chennai Open"
WTA 250 - hard, aer liber
$ 251.750

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.