Jaqueline Cristian trebuia să o întâlnească în primul tur (R32) al turneului din circuitul intermediar WTA 125 “Crèdit Andorrà Open”, care se dispută pe hard indoor pe Léolia Jeanjean.
Dar jucătoarea franceză a fost vicecampioană săptămâna trecută la WTA 125 Montevideo (săptămâna aceasta se clasează pe cel mai bun loc al carierei, 107 WTA) – după ce o învingea în sferturile de finală pe Irina Bara (jucătoarea noastră câştigase primul set) – şi cum drumul din Uruguay în Andorra este unul lung pentru un interval de timp atât de scurt, a renunţat la turneul din Europa.

Jaqueline nu a profitat de situaţia creată, pentru că ieri a fost învinsă în primul meci de rezerva Weronika Falkowska (266) [Alt]: 6-4, 3-6, 6-3 în 1h58′, pentru jucătoarea poloneză în vârstă de 22 de ani, cu un maxim al carierei 249 WTA luna aceasta, după ce românca a condus în setul decisiv cu 2-0 şi a pierdut al doilea joc de serviciu – în game-ul 8 – la zero.

Jaqueline, clasată pe locul 150 WTA, a venit aici după o înfrângere greu de digerat. Acum două săptămâni, la ITF W60 Bratislava (tot hard indoor), a fost învinsă în optimile de finală (în primul tur trecuse de o adversară clasată pe locul 655) de o jucătoare clasată pe locul 880, în vârstă de 15 ani, reprezentanta gazdelor Renata Jamrichova, la capătul unei partide dramatice care a durat 2h45′. Jaqueline salvase mai întâi 3 mingi de meci în setul decisiv, la 3-5, aflată la retur, a ratat la rândul ei două – în tie-break, la 6-4 – pentru ca jucătoarea din Cehia să o convertească apoi pe a 6-a ei: 10-8.
Renata Jamrichova jucase acolo doar al doilea turneu la senioare – sferturi şi semifinale – şi a obţinut rezultate uluitoare: pe lângă Jaqueline şi-a învins şi compatrioatele Rebecca Sramkova şi Anna Karolina Schmiedlova.

Trăgând linie, după revenirea în circuit dătătoare de speranţă – titlu la ITF W100 Le NeubourgJaqueline nu a mai câştigat decât două partide: una în Billie Jean King Cup şi cea despre care vorbeam mai sus, contabilizând în răstimp, 6 înfrângeri.

Pauza cauzată de accidentare, dar şi despărţirea de antrenorul Thomas Drouet par să fie deocamdată două pietre de moară, care o împiedică să se exprime la potenţialul pe care i-l ştiam.

În legătură cu antrenorul monegasc [pentru cei care nu au văzut postarea de aseară de pe TENISite.group] el a iniţiat o colaborare cu Ana Bogdan (48 WTA, clasament maxim: 46 WTA / 3 octombrie 2022).
Drouet a anunţat pe Instagram:

După câteva zile în care am lucrat cu Ana, sunt încântat şi nerăbdător să colaborez cu ea, pentru a o ajuta să-şi îndeplinească obiectivele ambiţioase.

De asemenea, el a glumit, referindu-se la fotografia de mai sus:

La această lovitură nu voi avea prea mult de lucru.

Tabloul de Simplu WTA 125 Andorra 2022

Fotografia cu Jaqueline de pe copertă este din arhivă

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.